Sağlık Bakanlığından 'Yolculukta Egzersiz' rehberi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

)- Sağlık Bakanlığı, sağlıklı bir yaşam için beslenme kadar düzenli egzersizin de önemine dikkati çekmek amacıyla özellikle uzun süre yolculuk yapanlara yönelik ''Yolculukta Egzersiz'' rehberi hazırladı.

Rehberin, tren, otobüs ve uçak yolculuklarında, koltuklarda ya da kolay ulaşılabilecek yerlerde yer alması, monitörlerde gösterilmesi, yolcular tarafından uygulanmasının özendirilmesi hedefleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Bakanlığınca Devlet Hava Meydanları ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüklerine konunun ayrıntılarını içeren birer yazı gönderildi. Uygulamanın başlatılması için bu kurumlardan cevap bekleniyor.

Yetkililer, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hazırlanan çeşitli projelerle, bireylerin fiziksel aktivite düzeylerinin belirlenmesi ve bu konuda kişilerin yönlendirilmesinin hedeflendiğini, bu amaçla düzenli olarak sağlık personeli ve halk eğitimleri yapıldığını kaydettiler.Uzun mesafeli uçak, otobüs ya da tren yolculuklarında kişilerin

hareketsiz kaldıklarını ifade eden yetkililer, özellikle sık seyahat eden kişilerde, buna bağlı olarak kas gücü ve vücut esnekliğinin azalabildiğine, kalp-damar sağlığının bozulabildiğine, sinir sisteminin zayıfladığına dikkati çektiler.

Yolcuların sağlığının korunması amacıyla uzun süren yolculuklar boyunca hareketsizliği önlemek amacıyla çeşitle egzersiz programlarının uygulanmasının faydalı olacağını anlatan yetkililer ''yolculukta egzersiz'' rehberinin, Devlet Hava Meydanları ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüklerine bağlı ulaşım araçlarında konulmasını istediklerini belirttiler.

Yetkililer, uzman akademisyenlerle işbirliği içinde hazırlanan ''Yolculukta Egzersiz'' rehberinin, uçak, otobüs ve trenlerde yolcuların koltuklarına konulabileceğini, uçak ve metro yolculuklarında monitörlerde gösterilebilineceğini dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber